sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Koulutus- ja tutustumisviikonloppu Heinolassa

Kapua-vuotemme alkoi sähköisesti - sekä fiilisten että ensimmäisten porukan ”tapaamisten” osalta. Pääsimme mukaan yhteiseen FaceBook –ryhmään, jossa yritimme lyhyesti kehua itsestämme kaiken oleellisen. Nopeasti keskustelumme ryöpsähti monille urille niin, että Heinolaan lähtiessä seurattavia viestiketjuja taisi olla jo toistakymmentä: kertoi paljon siitä innokkuudesta, millä mukaan olimme lähteneet. 
Nenästä nenään tapasimme jännittävissä merkeissä: kuntotesteissä Vierumäellä. Ja niistä tuloksista viikonloppuna juttua riittikin ja ryhmäämme perustettiin jopa ”terveysvaarallisten kannustusryhmä” heille, joiden vyötärönympärys ylitti riskirajan 80 senttiä. Hieman nikotellen ja henkisesti suuresti kapinoiden tunnustan kuuluvani tähänkin ryhmään: mutta en kauan, sen päätin saman tien! Yhteishenkeä ja yhteisiä tavoitteita (vyötärönkavennus) löydettiin siis tältäkin alueelta! 


Viikonloppu oli opettava, kosket-tava, naurukramppeja aiheuttava ja fiilikseltään lämmin. Kapua-joukkomme todellakin on aktiivista, jopa proaktiivista - avanto tehtiin yhteistyössä ja saunaa lämmitettiin antaumuksella homeisilla puilla. Ja sisulla sitten saunottiinkin viileässä saunassa varoen nojaamasta kylmään seinään. Avantokin sai kokeilijansa, vaikka 50 metrin matka oli pimeä ja luminen ja susiakin kuulemma maastossa liikkui. Mehän emme pienestä hätkähdä: siitä kertoo jo keräystavoitteemmekin, mihin jokainen olemme sitoutuneet! 

Viikonlopun koskettavin ja sydämeen suoraan käyvä videopätkä kertoo tiivistetysti sen, miksi minä olen mukana!

Ja jälleen pyydän apua naisten ja tyttöjen koulutusta varten.

Facebookista minut ja Kapua –vuoteeni liittyviä juttuja löydät täältä:



Tietoa varojen käytöstä

Varojen käyttöä seurataan tarkasti ulkoministeriössä sekä sisäisin että ulkopuolisin voimin, yhteistyössä muiden avunantajien kanssa ja sekä etu- että jälkikäteen. Suomi tekee pitkäjänteistä ja laajaa yhteistyötä vain niiden maiden kanssa, jotka ovat osoittaneet selkeää kehitystahtoa. Väärinkäytöksiin on nollatoleranssi ja mikäli sellaisia havaitaan, niihin puututaan välittömästi.

Kapua –hankkeella kerätään varoja Väestöliiton, Taksvärkin, Planin ja Kynnyksen kehitysyhteistyöhankkeille. Hankkeen tuotot käytetään näiden hankkeiden omarahoitusosuuksiin, joita jokainen rahoittaja edellyttää järjestöiltä. Omarahoituksen osuus vaihtelee rahoittajien mukaan, mutta on yleensä 7,5 % - 15 % hankkeen kokonaisbudjetista. Keskimäärin hankittu euro siis kuusinkertaistuu, kun se käytetään omarahoitusosuuteen.

Miksi tytöt ja naiset?
  • Kaksi kolmasosaa maailman lähes 800 miljoonasta lukutaidottomasta aikuisesta on naisia
  • Joka toinen sekunti alle 18-vuotias tyttö menee naimisiin
  • 65 miljoonaa tyttöä jää vaille koulutusta
  • Itsemurhat ovat yleisin 15-19 –vuotiaiden tyttöjen kuolinsyy – aikaisemmin se oli raskaus ja synnytys
  • Vammaiset naiset kohtaavat syrjintää kahdesta syystä: koska he ovat vammaisia ja koska he ovat naisia

Miten tytöt hyötyvät?
  • Tytöt ovat riskiryhmässä joutua hyväksikäytön ja väkivallan uhriksi. Esikoulut ovat pienille tytöille myös turvapaikkoja, joissa he oppivat myös omista oikeuksistaan
  • Työ isien ja poikien kanssa vahvistaa myös tyttöjen asemaa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti