keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pientä jännitystä ilmassa


Eilen se sitten iski. Matkakuume. 

Sain hinta- ja aikataulutiedot pyytämästäni lisäretkestä Bolivian suola-aavikoille. Jouduin tekemään haastavan valinnan lähdenkö aavikolle ennen yhteistä Kapua-osuuttamme, vaiko vasta sen jälkeen. Ennen matkaa saisin viettää laatuaikaa kahdestaan oppaan kanssa. Toisaalta yhteisen osuutemme jälkeen reissulle lähtisi porukastamme muitakin. Kaverit houkuttivat kovasti, mutta tunnen itseni. Hyuana Potosi on reissumme huikea huipennus, jonka jälkeen haluankin jo palata takaisin kotiin.

Yksin matkustamisen turvallisuus tietenkin hieman askarruttaa. Muutama viikko sitten nähty Armanin dokumentti Boliviasta ei mitenkään helpottanut oloani varsinkin, kun otan mukaani arvokkaan järjestelmäkameran. Matkatoimistosta kuitenkin vakuutettiin reissun olevan turvallinen kamerasta huolimatta. HYVÄ!

Aavikkoreissulla noustaan yli 4000 metriin, joten päänsärkyäkin saattaa ilmetä. Minulla ei ole paljoa aikaa sopeutua noihin korkeuksiin, sillä lähden aavikolle heti Boliviaan saavuttuani. Kokalehtiä käytetään yleisesti noilla alueilla helpottamaan vuoristotautia. Minulla lehdet (kuvassa yllä) aiheuttivat voimakasta pahoinvointia Perun reissullani. Täytynee siis varata mukaan runsaasti päänsärkylääkettä.
 
Päätös on tehty ja reissu on nyt sitten varattu! Ja heti sen jälkeen löysinkin netistä artikkelin, jossa kerrotaan Bolivian suola-aavikosta (http://kerranelamassa.fi/bolivia/bolivia-salar-de-uyuni-suola-aavikko/). Luin siitä ensimmäisen kappaleen ja vatsapohjassa alkoi kipristellä saman tien. Jännittää! Upeaa! IHANAA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti