maanantai 16. maaliskuuta 2015

Täydellinen päivä


Millainen on täydellinen päivä? Tässä osaltani yksi esimerkki.

Käynnistin tänään fillarikauden. Talviteloilla ollut fillari kunnostettiin eilen ja päivän testimatkana oli aika tarkalleen 40 km. Aurinko paistoi niin upeasti, että ensimmäiset rusketuksen alut olisi saatu tänään, jollei viileähkö tuuli olisi pakottanut pukemaan päälle reilusti tuulenpitävää. Sykemittarin kanssa tuli hieman sählättyä niin, mittari tulkitsi minun pysähtyneen muutaman kerran matkan varrella. Sen verran reipas kuitenkin olin, että todellisuudessa lenkki meni ilman pysähdyksiä. Ja ranteessani piileskellyt tietokonekin ilmoitti, että päivän ulkoilutavoitteeni on saavutettu 193 %:sesti. Minun matkani ollessa 40 km hieman minua paremmassa kunnossa oleva toinen puoliskoni käytti fillarointiin tunnin enemmän ja lisäsi yhteistä matkaamme vielä 25 kilometrillä. Ehdottipa tuo parempaa pyörääkin myös minulle - saisin siitä lisää nopeutta. Voiko selvempää vinkkiä antaa?

Hetki nautiskelua herkullisen aterian kera ja seuraavan urakkaan. Mutainen peltilehmäni kaipasi virkistystä. Jos sattuisi törttöilemään liikenteessä (mitä minä en tietenkään koskaan tee), mutaisuudesta on selkeät etunsa. Kukaan ei nimittäin näe rekisterikilpeä sentin harmaan massan alta. Tosin siitä saattaa tulla toisenlaisia ongelmia sinivuokkojen kanssa. Mahdolliset, mutta epätodennäköiset ongelmat saatiin siis ratkaistua jo ennen niiden syntymistä ja talvinen kulkuvälineeni sai takaisin alkuperäisen värinsä. 

Iltalenkki koirien kanssa olikin tällä kertaa laajennettu myös yhteen seurankipeään kissaan. Karvinen lähtee satunnaisesti mukaamme ja tänään tuntui olevan erityisen hellä ilta. Välillä käytiin puskemassa minua, välillä molempia koiria. Jopa samoja tienpientareita piti kollin käydä nuuskimassa yhdessä koirien kanssa. Jotain erityistä tässä päivässä oli, sillä joukkoomme liittyi myös vanhempi kollimme. Sitä ei ole ennen tapahtunut. Karvisen piti tietenkin tehdä taas pelästyttämistemppunsa. Härnäävä syöksy koirien nenän edestä, piiloutuminen kiven taakse ja äkkihyökkäys tielle tullessamme piilon kohdalle. Ja vaikkei kerta ollut ensimmäinen, pomppasin. Huumorintajuinen katti. 

Ilta huipentui Lord Of Dance -esitykseen Finlandiatalolla. RiverDancessa on jotain, mikä yhdistettynä irlantilaiseen musiikkiin viehättää todella paljon. 

Minun täydellinen päivä sisältää siis paljon ulkona olemista sekä takaraivossani kaihertavan työlistan pienentämistä (autonpesu) lisättynä pienellä extralla (RiverDance). Kotonani elelee kuitenkin toisenlainen joukko, jolle täydellinen päivä onkin hieman leppoisempaa elelyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti